Misija

 

EurokazProdukcija umjetnička je organizacija koja se nastavlja na dvadesetsedmogodišnje djelovanje Eurokaz Festivala, na njegove estetičke intencije i umjetničku, dakle, aktivnu i autorski odgovornu poziciju praćenja vrhunske, o tržištu ne presudno ovisne, scenske produkcije koja ima prerogative inovativnosti, diskurzivne, semantičke, gotovo predgramatičke začudnosti, preko-građanske uljudnosti i angažiranosti, snažnih suvremenih izvoda i društvenog pulsiranja. 

EurokazProdukcija potiče ozbiljenje presudnih, nimalo alternativnih, estetičkih kazališnih paradigmi i sustava scenskih ponuda koje domaću kazališnu proizvodnju tek ovlaš dotiču i koja se prema njima odnosi s ignorancijom, nerazumijevanjem, a često i bahatošću. 

 

Vizija

 

Usmjeriti se na praksu i elaboraciju iskustvenih izvedbenih postupaka. Strukturiranjem hrabro koncipiranih koprodukcija i suradnji, proizvodnjom projekata autentičnih i svježih autorskih rukopisa, njihovom inventivnom promocijom, prezentacijom i distribucijom, EurokazProdukcija će efikasnije i neposrednije nego do sada raditi na uspostavljanju novog modela proizvodnje izvedbene umjetnosti, a ujedno i biti poticatelj stvaranja ambicioznije zagrebačke (i hrvatske) izvedbene platforme. 

Riječ je dakle o produciranju estetičkog i organizacijskog moderniteta i inovativnosti, ali i o podršci onim segmentima dramske umjetnosti koji su, prisilom konzervativizma i osrednjosti, ostavljeni zaboravu ili odbačeni, bilo na nivou hrvatskog, ali i svih ostalih kulturnih i kulturoloških prostora.  

Paralelno s realizacijom potentnog, neuspavanog i izazovnog repertoara, EurokazProdukcija stvara mjesto za susrete, druženja i visoki intelektualni dijalog. Radi na viziji oblikovanja novog cjelovitog kulturološkog pogona koji inspirira i otpušta matrice novih sintaktičkih i semantičkih cjelina prema iskoristivosti i upotrebi, te, zaključno, proširuje kulturnu i društvenu scenu.