02/06/16     Eurokaz / ADU

Dokumentarni film Pomutnje na Pulskom filmskom festivalu!

Eurokaz je uspješan i kao filmski producent - već prvi film selektiran je u službeni program Pula Film Festivala!
Dokumentarni film “Pomutnje” u režiji Lane Kosovac, koji prati razvoj naše istoimene predstave, pogledajte 11. srpnja u 19 sati u Kinu Valli. Film je nastao u koprodukciji Eurokaza i Akademije dramske umjetnosti, uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centar (HAVC).

 

"Pomutnje" su dokumentarni film o procesu nastanka kazališne predstave, o svemu onom skrivenom čemu publika inače nema pristup. Mladi glumci, premijera u New Yorku, rad s poznatim redateljem na iznimno zahtjevnom projektu… Neiskusna filmska ekipa prati višemjesečne pripreme, a istovremeno se i sama suočava s kreativnim i produkcijskim pomutnjama te postaje protagonist filma. S kakvim se teškoćama susreće produkcija predstave, kakve dvojbe muče glumački tim, s kojim se problemima nosi filmska ekipa? Obje će ekipe biti izložene velikim pritiscima i morati zadovoljiti visoka očekivanja u prvim koracima svog profesionalnog života.

 

U sklopu Pulskog filmskog festivala bit će prikazana i snimka predstave "Pomutnje", 12. srpnja u 19 sati u Istarskom narodnom kazalištu.