19/06/18     Eurokaz u suradnji s KUM-om i Pogonom

EURIJALA: MAJSTOR I MARGARITA 09.07. u 20 H

Eurijala je segment Eurokazova programa namijenjen prezentaciji domaćih i stranih radova koji podupiru njegova svjetonazorska i estetska nagnuća. Ovogodišnja Eurijala usmjerit će se na vrhunski primjer slovačkog teatra, kod nas receptivno zapostavljenog, te pokušati ukazati na pojavu praksi autentičnosti koje se hrabro otiskuju u širinu neprilagođenog.

 

Teatro Tatro je kazališna skupina osnovana 1991. sa sjedištem u slovačkom gradu Nitri. Okuplja glumce i redatelje različitih estetika, a nastala je iz uvjerenja da teatar mora biti potpuno neovisan i ne podlijegati nikakvim i ničijim pravilima.

 

Redatelj Ondrej Spišák, genijalni majstor ludizma, sakupio je ponajbolje i najspremnije glumce iz niza slovačkih kazališta kao i slobodnjake, te ih pokrenuo u nevjerojatnim smjerovima energije i akrobatike, uopće majstorija svake vrste, a njegova je adaptacija daleko najbolji i najkompetentniji izvedbeni pristup Bulgakovljevu romanu do dana današnjeg.

 

Na djelu je pravo čudo, slapovi maštarija, spektakularan, duboki metaforični svijet crne magije, snova i neobuzdane satire, kozmički laboratorij prvih i posljednjih pitanja, provokacije nemogućih izvoda i zastranjenja, scenski mehanizmi čija jednostavnost, zapanjuje, a efikasnost i potentnost razgaljuje.

 

 

Majstora i Margaritu možete pogledati u

PONEDJELJAK

09. SRPNJA 2018. U 20 H

VELIKO DVORIŠTE MOČVARE / POGONA, TRNJANSKI NASIP BB

 

 

Ulaznice se mogu kupiti od 26. lipnja:

            na www.ulaznice.hr

            u uredu Eurokaza, Ivana Dežmana 3, radnim danom i subotom od 12 do 18 h

            na blagajni Močvare/Pogona 2 sata prije početka predstave

 

Ulaznice se mogu rezervirati od 26. lipnja:

            na eurokaz.pr@gmail.com

            na mob 098 16 11 454

 

Više o projektu dostupno je ovdje.