22/09/15     Eurokaz/ADU

Predstavom Manipulacije Eurokaz otvara prvu Eurijalu!

Pored svoje glavne, produkcijske djelatnosti Eurokaz od ove godine pokreće i mini festival pod imenom EURIJALA na kojem će se moći vidjeti nekoliko inozemnih gostovanja kao i rezime predstava Eurokazove produkcije. EURIJALA je dakle svojevrsni potpis i popis Eurokazove sezone, a predstave će biti okupljene oko različitih tematskih cjelina. Na ovogodišnjoj, prvoj EURIJALI dajemo uvid u programski profil partnerskih institucija i umjetnika s kojima Eurokaz surađuje i planira surađivati.

Prvo gostovanje bit će predstava Manipulacije prema konceptu Bojana Jablanovca koji je s grupom Via negativa već nekoliko puta gostovao na Eurokaz festivalu. Manipulacije su nastale u koprodukciji Via Negative (Ljubljana), Csiky Gergely Állami Magyar Színháza/TESZT Festivala (Temišvar), MASZK Egyesületa/THEALTER Festivala (Segedin), Kosztolányi Dezső Színháza/DESIRÉ Festivala (Subotica) i INFANT Festivala (Novi Sad), a izvodi ih multinacionalni ansambl.

Tema predstave je manipulacija povjerenjem. Svi trgujemo povjerenjem, pregovaramo o povjerenju, manipuliramo njime. Povjerenje nije pitanje izbora. Ono je stvar nužnosti.

Ovo gostovanje ostvareno je u suradnji s Akademijom dramske umjetnosti kao dio njezine kazališne sezone u dvorani F22 u Frankopanskoj 22.

 

Na programu je u četvrtak  24. rujna u 20 sati.

 

Više o projektu saznajte ovdje.