13/04/15    

Pomutnje na gostovanjima!

Predstava Pomutnje, nastala u koprodukciji Eurokaza, Akademije dramske umjetnosti i Domina, čija je svjetska praizvedba održana u rujnu 2014. u Abrons Arts Centeru u New Yorku, pozvana je ove godine na šest inozemnih festivala.

Sada već kultna predstava u režiji Branka Brezovca dobila je odlične kritike kako u SAD-u tako i u Zagrebu gdje je otvorila novu scenu ADU za izvedbene umjetnosti F22 u kojoj od listopada prošle godine igra pred punom dvoranom. Na projektu su okupljeni gotovo svi odsjeci ADU, a predstavljena je i iznimna generacija studenata glume:  Romano Nikolić, Hrvojka Begović, Dado Ćosić, Domagoj Janković i Adrian Pezdirc.

Dramaturšku okosnicu ove predstave čini roman Pomutnje gojenca Törlessa austrijskoga pisca Roberta Musila, a njena je struktura određena trajanjem i dinamikom glazbenih partitura latvijskoga skladatelja Peterisa Vasksa te finalnom scenom Wagnerove opere Siegfried.

U svibnju Pomutnje kreću na gostovanja u Bugarsku, Crnu Goru i Sloveniju, a najesen se turneja nastavlja nastupom u Nacionalnom teatru u Bukureštu u sklopu NETA festivala, na festivalu Ex Ponto u Ljubljani, festivalu FIAT u Podgorici, te daljnjim gostovanjima u Italiji.

 

 

22. svibnja - Festival of the Small Theatrical Forms, Vratsa, Bugarska

04. lipnja - Montenegro International Theatre Festival, Cetinje, Crna Gora

28. lipnja - Međunarodni festival komornog teatra "Zlatni lav", Umag, Hrvatska

31. kolovoza - Međunarodni NETA Festival, Bukurešt, Rumunjska

09. rujna - Festival internacionalnog alternativnog teatra (FIAT), Podgorica, Crna Gora

19. rujna - Ex Ponto, Ljubljana, Slovenija

2. listopada - Antun Podbevšek teatar, Novo Mesto, Slovenija