15/06/19     EUROKAZ - EU - ESF

ZAVRŠIO PROJEKT SCENSKA KREATIVNOST U STARIJOJ DOBI: PJESMA CVRČKA

Točno na polovici lipnja završio je projekt Scenska kreativnost u starijoj dobi: Pjesma cvrčka, čudesan devetomjesečni proces u kojem smo uz pomoć  glumaca-amatera i profesionalaca, osam puta u raznim mjestima u Hrvatskoj iznova stvorili i izveli predstavu Pjesma cvrčka prema motivima novele Cvrčak pod vodopadom u režiji Ive Srnec. Cvrčkov put započeo je radionicama, probama i izvedbama u Zagrebu, potom u Gospiću, pa u Slavonskom Brodu, zatim u Pregradi, Petrinji i Sisku, da bi u velikom stilu završio zajedničkom izvedbom svih sudionika na platou ispred zagrebačke Mamutice.

 

Kao i u svakom dugotrajnom projektu, imali smo uspona i padova, ali i nezaboravnih trenutaka koje ćemo, vjerujemo, svi još dugo pamtiti. Razvili su se novi prijateljski i profesionalni odnosi koji možda urode nekim novim projektima i druženjima u budućnosti.

 

Previše je ljudi sudjelovalo da bismo ih pojedinačno nabrajali, no u prvom redu veliko hvala sudionicima iz svih gradova koji su učinili ovu predstavu jedinstvenom. Hvala im na trudu, strpljenju i volji da sudjeluju u produkciji predstave koja je, a to znamo mi koji se profesionalno bavimo kazalištem, zanimljiv ali mukotrpan proces; hvala im na znanjima kojima su na specifičan način obogatili predstavu; hvala im na svemu čemu su nas naučili; hvala im i na veselju s kojim smo proslavljali svaku izvedbu.

Hvala i lokalnim koordinatorima te umjetničkoj, tehničkoj i logističkoj ekipi koja je omogućila Cvrčkovo putovanje po Hrvatskoj i složenu finalnu izvedbu.

 

Do nekog novog projekta, svima šaljemo tople zagrljaje.

 

Eurokazov tim

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Eurokaza.