25/06/17     Eurokaz / ZPA / ZPC

PREDSTAVOM PLAC CAI SHICHANG EUROKAZ ĆE OBILJEŽITI 30-TU GODIŠNJICU SVOGA POSTOJANJA

U Zagrebačkom je plesnom centru krajem svibnja započeo rad na interdisciplinarno-antropološko-plesnom projektu Plac - Cai Shichang, koprodukciji Eurokaza, Zagrebačkog plesnog ansambla i Zagrebačkog plesnog centra.

 

Plac - Cai Shichang je interdisciplinarno-antropološko-plesni projekt u koreografiji jedne od najpoznatijih koreografkinja azijskog suvremenog plesa, Kineskinje Wen Hui, i izvedbi plesačica Zagrebačkog plesnog ansambla - Andreje Jandrić, Sintije Kučić, Petre Valentić i Kasije Vrbanac.
Kroz prizmu kumica sa zagrebačkih i pekinških tržnica te njihova položaja nekoć i danas, projekt Plac - Cai Shichang istražuje i umjetnički predstavlja životna iskustva žena u neizvjesnim socioekonomskim uvjetima suvremenog društva, promjenu prirode njihova rada, način na koji promjene tržišta utječu na njihove živote te mijenjaju kulturni identitet lokalnih zajednica i društva u cjelini.

 

Premijera Placa - Cai Shichanga održat će se u Zagrebačkom plesnom centru, Ilica 10/1, 3. srpnja u 21 sat, na dan kada je prije 30 godina održana prva predstava na Eurokaz festivalu.
U foajeu će biti otvorena retrospektivna izložba Enfants terribles nikad ne stare, a nakon izvedbe u dvorištu ZPC-a i relativno skromno proslavljena tri desetljeća djelovanja Eurokaza.

 

Reprize: 4. i 5. srpnja u 21 sat

 

Više o projektu dostupno je ovdje.