04/05/15    

Promocija aktivnosti međunarodne kazališne mreže NETA-e

NETA, europska mreža sa središtem u Ljubljani, osnovana je 2004. godine i trenutno broji 67 članova iz 19 europskih država te je jedina takva mreža iz ovog dijela Europe koja je za period od 2014. do 2017. godine dobila podršku europskog programa EACEA (Education, Audiovisual and Culture Executive Agency).

Mreža nudi izvrsne mogućnosti za međunarodne projekte u području teatra, umjetnosti i stručnog obrazovanja te priliku za umrežavanje kulturnih iskustava svake vrste.

Struktura NETA-e obuhvaća: međunarodni umjetnički ansambl NETA-e, NETA art televiziju (cilj joj je jačanje komunikacije među članovima NETA-e, promicanje aktivnosti i umjetničkog rada članova te redovito pružanje relevantnih informacija iz kulture), mrežu međunarodnih koprodukcija (ove godine u planu su dvije koprodukcije koje će uključivati umjetnike iz šest zemalja: Makedonije, Slovenije, Belgije, Crne Gore, Hrvatske i Italije), NETA institut i festivalske programe  (među njima najveći format ima NETA festival u Bukureštu u rujnu ove godine).

Program i ideje NETA-e predstavit će Damir Domitrović, glavni tajnik mreže NETA i direktor ljubljanskog festivala Ex ponto, a posebna pozornost bit će na uključivanju novih i aktivnostima postojećih hrvatskih članova mreže NETA.