01/09/17     Eurokaz / ZPA / ZPC

PLAC - CAI SHICHANG: NOVE IZVEDBE 27. i 28. 10. U 20 H U ZPC-U

Svojom slojevitošću, dobrom  pričom, odličnom izvedbom i šarmom predstava Plac – Cai shichang je bez puno „velikih riječi“ pokazala  kako se na zanimljiv način mogu ispričati „teške“ teme i kako su one u različitim sredinama ipak vrlo slične.

Olga Vujović
kritikaz.hr

 
Iako vragolasto, izvedba djeluje nepristrano i s velikim obzirom, postavljajući mala pitanja koja zahtijevaju velike odgovore.

Maja Ležaić
plesnascena.hr

 
Plac - Cai shichang interdisciplinarno-antropološko-plesni projekt, koprodukcija je Eurokaza, Zagrebačkog plesnog ansambla i Zagrebačkog plesnog centra, nastala u suradnji s Living Dance Studiom (CHI), u koreografiji Kineskinja Wen Hui i Jiang Fan i izvedbi plesačica Zagrebačkog plesnog ansambla - Andreje Jandrić, Sintije Kučić, Petre Valentić i Kasije Vrbanac.
 
Riječ je o dramaturški orkestriranoj vratolomiji plesa, gestualnog teatra, dokumentarnih približavanja i izložbi začudnosti nad svakodnevnim alatkama zagrebačke tržnice Dolac i središnje tržnice u Pekingu - tih bučnih i užurbanih mjesta susreta proizvodnje i potrošnje, panorami najrazličitijih proizvoda, ali i ljudskih strasti, koje su se, suočene sa stalnom neoliberalizacijom tržišta, postupno i neizbježno počele urušavati.
 
Plac - Cai shichang pleše svoju, u prigodnu tradiciju ukopanu, temu, ali i priča priče, slika grupne portrete nostalgičnih izvoda, ali i osobne detalje zatomljenih nezadovoljstava, priziva specifičan topos agore i njegovu sve veću neprilagođenost postsocijalističkim uvjetima.

 

Ulaznice po cijeni od 30, 40 i 50 kn mogu se
rezervirati na eurokaz.pr@gmail.com i
kupiti na blagajni Zagrebačkog plesnog centra, Ilica 10/1
radnim danom od 16 do 20 sati
i pola sata prije početka predstave.

 

 
Više o projektu dostupno je ovdje.

Trailer pogledajte ovdje.